Sedinta Love Story, prin ochii fotografului

Daca ar fi sa descriem in cateva cuvinte sedinta foto de tip Love Story, acestea ar fi cu siguranta: moment, emotie si empatie. De ce? Fara empatie, relatia dintre cuplu si fotograf nu poate exista, iar in lipsa acesteia, mirii nu se simt confortabil in fata aparatului, ceea ce inseamna ca emotiile frumoase, care transforma o simpla fotografie intr-una reusita, nu isi vor face aparitia, astfel ca momentul, oricat de genial este cel din spatele obiectivului, nu va oferi nimic sau cel mult o fotografie inerta.

O fotografie nu este altceva decat un moment aparte, care, odata suprins, va ramane drept amintire peste ani si ani. Iar pentru ca amintirea sa ramana vie, sa transmita sentimente si emotii odata cu trecerea timpului, aceasta trebuie sa ofere emotii, dincolo de decor, personaje si felul in care au fost surprinse acestea in cadrul sedintei foto.

Ideea este sustinuta de fotograful profesionist de nunta si portret, Ionut Poptelecan, care ne va spune in cele ce urmeaza care sunt secretele ce stau la baza reusitei cand vine vorba sedinta foto de tip Love Story.

Cand vine vorba de cel de-al doilea element, extrem de important, emotia, Ionut se ghideaza dupa spusele fotografului Michel Quijorna: „Synchronize your heart with rest of hearts” – „Sincronizeaza-ti inima cu restul inimilor”.

„Pornesc de la cuvintele unuia din fotografii pe care i-am urmarit in cadrul unui workshop la care am participat. Acea sincronizare reprezinta trairea sentimentelor alaturi de cuplul pe care il fotografiezi, ceea ce duce automat la un rezultat bun, in cazul nostru la fotografii bune”, spune Ionut.

Punctul cheie al unei sedinte foto reusite, crede Ionut, este acela de a oferi o stare de bine mirilor, stare pe care acestia sa o transmita mai departe.

„Pe langa trasaturile surprinse care sunt un punct forte pentru reusita unei fotografii, trebuie sa apelezi la chimia dintre ei. Deseori le recomand mirilor sa isi spuna unul altuia cuvinte frumoase, sa incerce sa se comporte cat mai natural, sa faca abstractie de prezenta mea. Unii fac acest lucru, altii se tachineaza, intr-un mod pozitiv, desigur. Astfel, in mod indirect reusesti sa creezi un ambient placut, in care ei se simt natural, confortabil, iar magia incepe sa se produca”, explica fotograful.