Pe cai, se pozeaza! Un save the date atipic

O sedinta foto de tipul save the date este un memento al nuntii, o modalitate minunata de a-i notifica intr-o maniera diferita pe cei dragi de evenimentul ce se apropie si la care ii invitati sa va fie alaturi. Pe langa aceste aspecte, un save the date marcheaza si prima colaborare dintre fotograf si cuplu.

„Realizand fotografii de exceptie la sedinta foto programata inaintea nuntii, increderea mirilor creste in ceea ce priveste munca ta”, ne spune Ionut Poptelecan.

„Cheia succesului pentru un save the date reusit este realizarea unei povesti. De cele mai multe ori este bine sa ii lasi pe miri sa organizeze asa cum vor ei lucrurile din jur, astfel incat relatia dintre cei doi sa decurga cat mai natural si degajat”, crede fotograful.

Ionut este convins ca acest tip de sedinta foto stabilieste o anumita legatura intre artist si subiect, in cazul de fata intre fotograf si viitorii soti. „Incerc sa imi imaginez doar elemente de legatura care pot aduce un plus fotografiilor mele, de aceea evit spatiile inguste sau inchise”, explica tanarul.

Pentru a ne face sa intelegem mai bine despre ce vorbeste si la ce elemente se refera, Ionut ne va prezenta o sedinta foto inedita, realizata in natura, cu ajutorul a doua modele atipice. Este vorba de doi cai extrem de fotogenici, care l-au ajutat pe fotograf sa realizeze cadre desprinse parca din basmul copilariei noastre, cand imaginatia o lua la goana dupa lecturarea unor povesti cu Feti Frumosi si Ilene Cosanzene.

Basm sau sedinta foto?

„Ideea realizarii sedintei foto intr-un cadru natural alaturi de cei doi cai a fost ceva spontan. Stiam de la bun inceput ca o sa am un rezultat foarte bun, in urma acestei sedinte. Calul reprezinta iubire, devotament si loialitate, conform simbolisticii acestuia. Sedinta foto alaturi de Andreea si Dan a decurs foarte natural. Nu am pornit cu idei prestabilite. Le-am sugerat celor doi sa aiba o imbracamite eleganta, dar care sa le permita sa se simta in largul lor. Am ales ca locatie Wonderland Resort din Cluj-Napoca”, povesteste Ionut.

Cu toate ca s-a asteptat sa aiba parte si de surprize neplacute, acestea s-au lasat asteptate, spre bucuria tuturor: „Stiam de la bun inceput ca o sa am ceva batai de cap, deoarece nu este usor sa lucrezi cu animalele. Cei doi cai negri au fost superbi, iar in ciuda indoielilor mele, pe parcursul celor doua ore au fost foarte linistiti. Am ales sa fotografiez dupa masa, astfel incat sa am parte si de un apus superb de vara”, relateaza fotograful.

Cum inlaturam stresul in timpul sedintelor foto

Cheia succesului pentru sedintele foto este atitudinea si starea de bine pe care le-o aduci celor pe care urmeaza sa ii fotografiezi, astfel incat acestia sa se simta confortabil in prezenta fotografului, sau chiar sa faca abstractie de prezenta acestuia.

„Am inceput sedinta foto intr-un mod amuzant, deoarece cuplul meu era putin stresat, neavand experienta altor sedinte pana acum. Am destins putin lucrurile, lasandu-le celor doi timpul necear se obisnuiasca cu mine, dar si cu frumoasele animale care urmau sa ii acompanieze pe parcursul sedintei foto. I-am rugat sa fie cat se poate de naturali, sugerandu-le cele mai favorabile tinute si posturi pentru realizarea portretelor. Am intampinat mici probleme in pozitionarea cailor, insa am incercat sa ne adaptam de fiecare data”, explica artistul.

Ionut nu este genul de fotograf care pune accent pe numarul fotografiilor, ci mai degraba pe calitatea acestora si pe numarul momentelor perfecte pentru evenimentul respectiv.

Cum au simtit trait mirii aceasta experienta?

„Sedinta foto impreuna cu caii a fost cea mai superba idee pentru save the date. Locatia este perfecta si nicio alta tema nu ni se potrivea mai bine decat cea in natura, cu cai, pentru ca nu suntem genul de cuplu care sa stea frumos pe un scaun si sa zambeasca la camera.

In momentul in care am intalnit caii, au disparut emotiile pe care le aveam inainte sau stresul ca suntem foarte stangaci cand vine vorba de pozat si am inceput sa ne comportam cel mai natural posibil in fata camerei. Ne-am simtit foarte bine si asteptam cu nerabdare urmatorul shooting”, au transmis Andreea si Dan.